KULLANIM KOŞULLARI VE GİZLİLİK POLİTİKASI

Giriş

teyit.org’a hoşgeldiniz.

teyit.org birincil haber kaynağı olarak interneti kullanan yurttaşların ve sivil toplum örgütlerinin çevrimiçi platformlarda doğru bilgiye ulaşmasını sağlamayı, eleştirel düşünme alışkanlığını ve doğru bilgiye ulaşma bilincini kazandırmayı amaçlayan bir platformdur.

Kullanım Koşulları

Teyit.org internet sitesini kullanarak, işbu Kullanım Koşulları’nı, Gizlilik Politikası’nı ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni’ni bir bütün olarak kabul etmiş olursunuz.

Teyit.org hizmetlerinden yararlanan kullanıcı;

Teyit.org’u kullanırken yürürlükteki mevzuatı ihlal etmeyeceğini,

Teyit.org’da yayınlanan hiçbir içeriği Teyit.org’dan izin almadan ticari amaçla olsun veya olmasın kullanmayacağını; editörler tarafından üretilen her neviden içerikleri başka internet sitelerinde, konvansiyonel ortamlarda ve diğer mecralarda sahibinin adı ve bağlantı (link) belirtmeksizin yayınlayamayacağını,

Teyit.org markalarının tescilli markalar olduğunu ve izinsiz kullanılamayacağını,

Herhangi bir yazılım, donanım veya iletişim unsuruna zarar vermek, işlevini aksatmak maksadıyla virüs içeren yazılım veya başka bir bilgisayar kodu, dosyası oluşturmayacağını, yetkisi olmayan herhangi bir sisteme ve/veya veriye ulaşmaya çalışmayacağını,

Ayrıca direkt veya dolaylı olarak, verilen hizmetlerdeki algoritmaları ve kodları deşifre edecek, işlevlerini bozacak davranışlarda bulunmayacağını, İçerikleri değiştirme, dönüştürme, çevirme, alıntı göstermeksizin başka sitelerde yayınlama gibi davranışlarda bulunmayacağını,

Teyit.org adresinde yayınlanan içeriklerin paylaşılması sebebiyle doğacak olan tüm hukuki sorumluluğun paylaşan kişiye ait olduğunu, Teyit.org’un hiçbir sorumluluğunun olmadığını,

Teyit.org birçok içeriğinden başka sitelere bağlantı (link) verilebileceği kabulü ile Teyit.org tarafından bağlantı (link) verilen, tavsiye edilen diğer sitelerin bilgi kullanımı, gizlilik ilkeleri ve içeriğinden Teyit.org’un sorumlu olmadığını,

Teyit.org’un kendi ürettiği veya dışardan aldığı bilgi, belge, yazılım, tasarım, grafik vb. eserlerin 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunduğunu ve eser hakkının ihlali halinde bundan dolayı sorumlu olunacağını,

Teyit.org‘un kullanıcı üyeliği gerektirmeyen hizmetleri zaman içinde üyelik gerektiren bir hale dönüştürebileceğini, ilave hizmetler açabileceğini, bazı hizmetlerini kısmen veya tamamen değiştirebileceği veya ücretli hale dönüştürebileceğini,

Kullanıcının içerik oluşturmasına izin verilen yorumlarda ya da forumlarda ya da diğer platformlarda içerik oluşturan kişilerin bu içerikten dolayı tamamen ve tek başına sorumlu olduğunu,

Teyit.org’un içerik oluşturan kullanıcı ile ilgili kısıtlama ve kullanıcı engelleme, silme hakkına sahip olduğunu,

Teyit.org’daki bilgilerin güncelliği, doğruluğu, şartları, kalitesi, performansı, pazarlanabilirliği, belli bir amaca uygunluğu ve diğer bilgi, hizmet veya ürünlere etkisi ile tamlığı ve/veya kesintisiz devamlılık, güncelleme, işlevsellik, doğruluk, hatasızlık hakkında herhangi bir şekilde, Teyit.org tarafından açık ya da zımni olarak garanti verilmediğini ve taahhütte bulunulmadığını, Teyit.org’un gerekli gördüğü zamanlarda hizmetleri geçici bir süre askıya alabileceğini veya tamamen durdurabileceğini, hizmetlerin geçici bir süre askıya alınması veya tamamen durdurulmasından dolayı kullanıcılara karşı herhangi bir sorumluluğunun olmadığını,

Teyit.org’un hizmetleri, tasarımı ve içeriği her zaman değiştirebilme hakkını saklı tuttuğunu ve sunulan hizmetlerin kullanıcılara kazanılmış hak tahsis etmeyeceğini,

Teyit.org’a incelenmek üzere gönderilen bilgi, belge ve veriler arasında Türkiye Cumhuriyeti devletinin gizli tutulması gereken bilgilerinden olan, ticaret şirketleri ve sair tüzel kişilerin ticari sırrı niteliğinde olan ve/veya üçüncü kişilerin kişilik haklarını zedeleyen bilgi, belge veya verilerin bulunması durumunda Teyit.org’un hukuki ve/veya cezai sorumluluğunun olmadığını, bu konudaki sorumluluğun ilgili bilgi, belge veya veriyi gönderen kullanıcıda olduğunu, bu türden bilgi, belge ve/veya verilerin kaydedilip kaydedilmemesi konusunda veyahut da her ne şekilde olursa olsun kullanılıp kullanılmaması hususunda tüm inisiyatifin Teyit.org’a ait olduğunu,

Teyit.org’un kullanım koşulları ve kuralları her zaman tek taraflı değiştirme hakkının saklı olduğunu ve bu kapsamda, işbu Kullanım Koşulları’nın, Gizlilik Politikası’nın ve Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni’nin tamamını okuduğunu ve bir bütün olarak onayladığını, Teyit.org’a mümkün olan tüm mecralar vasıtası ile ulaşarak ayrıca onay gerekmeksizin belirtilen tüm metinleri ve de metinlerde belirtilen kural ve koşulları bir bütün olarak kabul, beyan ve taahhüt eder.

Gizlilik Sözleşmesi

Teyit.org web sitesi web sitesi içerisinde gezindiğiniz süre boyunca ‘cookie’ olarak adlandırılan ve Türkçe’ye çerez olarak geçirilen bazı unsurların bilgisayarınıza entegre edilmesi söz konusu olabilir. Çerezler basit metin dosyalarıdır ve kişisel veri ya da başkaca özel veri içermemektedir. Web sitesi oturum bilgileri ve benzeri veriler saklar ve kullanıcıları tekrar tanımak için kullanır. Bu içeriğin güvenilirliğine ilişkin Teyit.org’un sorumluluğu bulunmamaktadır.

Teyit.org, web sitesine, haber ağına, herhangi bir listesine, sosyal ağına kaydolma/katılma sebebiyle veya kullanım süresince kullanıcıdan talep edilen veya sitenin/sosyal ağın kullanımı esnasında yapılan işlemlerin otomatik olarak kaydedilmesi yöntemleriyle toplanılan her türlü veriyi saklama, kullanma ve sair şekilde işleme hakkına sahiptir. Toplanan verilerin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak Teyit.org’un sorumluluğundadır.

Veriler anonim hale getirilerek istatistiki veri olarak kullanılabilecek ve ancak Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un izin verdiği şartlarda üçüncü kişilerle paylaşılabilecektir.

Yasal zorunluluğun söz konusu olması ve yetkili makamlar tarafından usulüne uygun olarak talep edilmesi halinde 5651 sayılı Kanun’dan ve 6698 sayılı Kanun’dan kaynaklanan hallerde bilgiler ilgili makamla paylaşılabilecektir.

Kullanıcıların Teyit.org’a ait sosyal medya paylaşım alanları, web sitesi ve mesajlaşma ortamlarında belirtilen kurallara, yürürlükteki mevzuata ve de hukuka uygun davranması gerekmektedir.

Kullanım koşulları, Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni ve bu Gizlilik Politikası ayrılmaz bir bütündür.

Bu Gizlilik Politikası Teyit.org tarafından önceden duyurulmaksızın ve tek taraflı olarak değiştirilebilir. Gizlilik Politikası metninde değişiklik yapılması halinde, metnin yeni hali Teyit.org’a yayınlandığı andan itibaren tüm kullanıcılar için geçerli olacaktır. Bu kapsamda, metindeki değişiklikleri takip etmek kullanıcıların yükümlülüğüdür.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili ikincil mevzuat kapsamındaki haklarınızı öğrenmek için lütfen Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni’ni okuyunuz.