Kurduğumuz iş birlikleriyle bilgi üreten ve yaygınlaştıran aktörlerle bir araya geliyor ve etki üretiyoruz.
Eleştirel düşünmenin okul sıralarında da ortak değer olduğu bir dünya için öğretmenlerin değiştirici ve dönüştürücü gücüne inanıyor, birlikte üretebilmenin hepimizi güçlendireceğini düşünüyoruz. Öğretmen Ağı işbirliğinde yürüttüğümüz “Öğretmenler için eleştirel dijital okuryazarlık” (ö-edo) projesi de buna dayanıyor. Partnerlik anlaşmasının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
EMSA Türkiye (Avrupa Tıp Öğrencileri Topluluğu) ile herhangi bir maddi ilişkiye dayanmayan işbirliğimiz, sağlık dezenformasyonuyla mücadeleyi hedefliyor. Bu kapsamda tıp öğrencilerinin de katkılarıyla günlük hayatımızda yer alması gereken tıp terimlerini yanlış bilgiden korunma odağıyla anlattığımız “1-2-3 Tıp” video serisi hazırladık. Sürmekte olan partnerlik anlaşmasının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Ciner Grubu’yla herhangi bir maddi ilişkiye dayanmadan yaptpığımız anlaşma kapsamında, Covid-19 ile ilgili yanlış bilinenlerin anlatıldığı videolarımız 2020’nin Nisan, Mayıs ve Haziran ayları boyunca Habertürk ekranlarında yayınlandı. İnternetteki yanlış bilgiye karşı güçlendirilme ve bilgilendirme perspektifine gerçekleştirilen işbirliği hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Teyit ekibinin şehir efsaneleri, halk sağlığını ilgilendiren konularda doğru bilinen yanlışlar ve doğrulama ipuçları üzerine hazırladığı video içerikler, 1 Kasım 2019’dan bu yana İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarındaki 7 bin 600 ekranda yayın yapan Modyo TV ekranlarında yayınlanıyor. Eylül 2020’den beri ise Ankara’da kent ekranlarında ve toplu ulaşım araçlarındaki ekranlarda yer alıyor.
Gerçekleştirilen iş birlikleri ile İstanbul ve Ankara’daki toplu taşıma araçlarında yanlış bilgi sorununa ile dikkat çekmek ve insanların eleştirel dijital okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine yardım etmeyi amaçlıyoruz.
Project Zoom, yeni nesil hikaye anlatıcıları ve gazeteciler gibi farklı mecralarda içerik üretenler tarafından gözden kaçmış ya da görülmemiş toplumsal meselelerin ortaya çıkarılması, görünür kılınması ve hikayelerinin anlatılmasını hedefleyen 2020 yılında çağrısına çıkılan bir hibe programı. Odağında iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, sürdürülebilirlik, göç, sosyal inovasyon ve enerji temaları bulunan programın Teyit olarak ekosistem partnerliğini üstlendik.