Videonun Black Goo ve grafen oksit isimli maddeyi gösterdiği iddiası

Videonun Black Goo ve grafen oksit isimli maddeyi gösterdiği iddiası

Yanlış Yanlış

Bulgular

Videodaki canlı ‘bootlace worm’ olarak bilinen, zehirli bir solucan türü.

Black goo isimli maddenin Mısır’da tabutlar ve mumyalamalarda kullanıldığı biliniyor.

Black goo maddesi Covid-19 aşılarında kullanılmıyor.

Bu içerik 1 yıldan daha eski tarihlidir.

Sosyal medyadaki bir videoda görülen hareketli siyah canlının, girdiği organizmanın zihnini kontrol edebildiği için aşılarda kullanılan Black Goo olduğu iddia edildi. 

blackgo madde iddia gorsel

Videodaki canlı bootlace worm adlı bir solucan türü

Goo kelimesi İngilizcede yapışkan, ıslak bir madde için kullanılıyor. Black goo ise siyah, ıslak ve yapışkan bir madde olarak biliniyor. Black goo olduğu söylenen maddenin, ilk olarak Mısır’da M.Ö. 900 ve 750 yılları civarında bazı tabut ve mumya kutularından alınan örneklerde çıktığı tespit edilmiş. British Museum uzmanları bu yapışkan maddenin bitkisel yağ, hayvansal yağ, ağaç reçinesi, balmumu ve katı ham petrol kombinasyonundan yapıldığını keşfetmiş. Yani black goo bir canlı değil, insan eliyle üretilen kompozit bir malzeme.

Aşı karşıtları Covid-19 aşılarında black goo isimli canlı maddenin kullanıldığını iddia ediliyor. Ancak Covid-19 mRNA aşıları ya da inaktif aşılarda böyle bir madde yok

Videodaki black goo olduğu iddia edilen canlı, “bootlace worm” ya da Latince “lineus longissimus” olarak bilinen bir solucan. 55 metreye kadar uzayabilen en uzun canlı ve zehirli türlerden biri olduğu biliniyor. Daha çok Britanya Adaları'nda görmek mümkün. Bu tür ele alındığında veya saldırıya uğradığında, kabukluları felç edecek ve öldürecek kadar güçlü. İnsanlar için zararlı olan bir mukus da üretebiliyor. Darbelere karşı dayanıklı olan bu solucan, sosyal medyada görünüşünden dolayı Marvel çizgi romanı olan Venom’a benzetiliyor. Ancak Venom çizgi romanı ve filmi de kurgudan ibaret. 

İlginizi çekebilir: Koronavirüsün 2018'de Venom filminde anlatıldığı iddiası

blackcgo solucani

Bir bootlace solucanı

Sosyal medyada benzer bir görüntü daha paylaşılarak, videodaki canlıların grafen oksit olduğu iddia edildi. Ancak videodaki canlılar yavru sülükleri gösteriyor. Grafen oksit, iki boyutlu bir nanopartikül. Neredeyse tüyden hafif, ucuz ve kolay temin edilebilen bir malzeme olarak nitelendiriliyor.

İlginizi çekebilir: Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısının yüzde 99'unun grafen oksit olduğu iddiası