Ters asılan Atatürk posterleri eski tarihli

Ters asılan Atatürk posterleri eski tarihli

Karma Karma

Bulgular

Posterlerden yalnız biri 2020 yılındaki 23 Nisan’dan.

Diğer posterler geçmiş yıllara ait.

Bu içerik 3 yıldan daha eski tarihlidir.

Sosyal medyada paylaşılan ve Teyit’e ihbar olarak gönderilen fotoğrafların 23 Nisan 2020’deki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için asılan Atatürk posterlerini gösterdiği iddia edildi. Fotoğraflarda asılan tüm Atatürk posterlerinin ters olduğu görülüyor. 

ters atatürk posterleri iddia

Ancak fotoğrafların ters asıldığı iddiası doğru olsa da posterlerden yalnız biri 2020 yılındaki 23 Nisan’dan. Diğer posterler geçmiş yıllara ait. 

Fotoğraflardan biri 2013 yılındaki 23 Nisan’dan 

İddiada yer alan fotoğraflardan ilki Gebze Ticaret Odası tarafından 23 Nisan 2013 tarihinde asılan Atatürk posterini gösteriyor. Bayram nedeniyle asılan Atatürk posterinin ters asılması sosyal medyada tepkig örmüş ve Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, posterin ters asılmasının görevlinin bir anlık dikkatsizliğinden kaynaklandığını açıklamıştı. Tepkilerin ardından poster kısa sonra düzeltilmiş. 

gebze atatürk posteri

Tekirdağ’da çekilen fotoğraf 2019 yılından

Gönderide yer alan bir diğer fotoğraf Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesinde 2019 yılındaki 23 Nisan için asılan Atatürk posterini gösteriyor. İddia Tekirdağ’daki bazı yerel internet sitelerinde yer almış. Marmara Ereğlisi Belediyesi konuyla ilgili bir açıklama yaparak posterin görevliler tarafından henüz açıldığını ve o sırada fotoğraflandığını belirtmiş. Fotoğrafta posteri açan görevliler de görülebiliyor.  

tekirdag ters ataturk poster


Fotoğraf, 30 Ağustos 2016’da asılan posteri gösteriyor 

Bir başka fotoğraf ise 30 Ağustos bayramı öncesi Gümüşhane’deki bir okul binasına asılan posteri gösteriyor. Fotoğrafla ilgili ilk habere 31 Ağustos 2016 tarihinde rastlanıyor. Haber, Gümüşhane’nin yerel haber sitesinde yer almış. Ancak olaya ilişkin haberler 2017 yılında yeniden gündeme gelmiş ve güncelmiş gibi paylaşılmış. 2016 yılında yaşanan olaya bir yıl sonra yerel siyasetçilerden ve sosyal medyadan da tepkiler gelmiş. Tepkilere karşılık okul yönetimi görevli tarafından asılan posterin 10 dakika sonra fark edilerek düzeltildiğini söylemiş. 

okula ters asilan ataturk portresi

Fotoğraf 2018 yılında çekilmiş ve Konya Akşehir’deki bir okuldan 

Paylaşımda görülen bir başka fotoğrafta daha ters asılmış bir Atatürk posteri olduğu görülüyor. Fotoğraftaki poster 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Konya Akşehir’de bulunan bir okula asılmış. 2018 yılındaki olaya ilişkin bilgilere yalnızca birkaç haber sitesinde rastlanıyor. Ayrıca sosyal medyada da yer almış. Gelen tepkilere okul aile birliğinden bir açıklama yapılmış ve posterin görevliler tarafından asıldığı sırada ters olduğunun fark edildiği ve düzeltildiği söylenmiş. 

okul ters ataturk poster 2

Fotoğraf Trabzon’da asılan Atatürk posterini gösteriyor

Bu yılki 23 Nisan öncesinde paylaşılan bir fotoğrafta Trabzon Üniversitesi binasına Atatürk posterinin ters asıldığı iddia edilmişti. Fotoğrafa ilişkin sosyal medyada hızla yayılan tepkilerin ardından poster hızla düzeltildi. Olayla ilgili Trabzon Üniversitesi sosyal medyada bir açıklama yaparak olayın bir anlık dikkatsizlik nedeniyle yaşandığını ve olaya sebep olan görevli hakkında işlem başlatıldığı bilgisini paylaştı

trabzon universitesi binasina ataturk posteri

Sonuç olarak paylaşımlarda yer alan fotoğraflar ters asılan Atatürk posterlerini gösterse de biri hariç eski tarihli paylaşımlar.