Sabah, Türkiye gibi gazetelerin internet sitelerinde yer alan bir habere göre, Alman roket bilimci Von Braun’un II. Dünya Savaşı’nda Naziler için tasarlayıp 1944’te fırlattığı V-3 roketinin bugünlerde New York’a düşebileceği iddia edildi.
World News Daily Report internet sitesi kaynaklı haberde şu ifadelere yer verildi:
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 1944'te Nazi Almanyası tarafından fırlatılan bir roketin önümüzdeki günlerde ABD sınırlarında bir bölgeye düşeceği uyarısında bulundu. Habere göre NASA'dan Charlie Bolden, Nazi Almanyası tarafından geliştirilen deneysel roketlerden biri olan V-3'ün, dünyanın yörüngesinde saptandığını söyledi. Önümüzdeki günlerde atmosferden giriş yapacağı tahmin edilen V-3'ün dikkatle takip edildiğini kaydeden Bolden \"Roket muhtemelen ABD'nin orta batısında bir yere düşecek\" ifadelerini kullandı. Bolden \"NASA ve ABD hava kuvvetleri, herhangi bir tahliye yapılıp yapılmaması konusunda halkı aydınlatacaktır\" dedi. Site, V-3 roketlerinin, Almanya tarafından İngiltere'nin başkenti Londra'yı vurmak için ünlü Alman bilim insanı Wernher von Braun tarafından geliştirilen V-2 roketinin bir üst versiyonu olduğunu ve 21 ton patlayıcı barındırdığını öne sürdü.
Yayınladığı parodi haberlerle bilinen World News Daily Report internet sitesinde yer alan haber gerçeği yansıtmıyor. Sitenin daha önce yayınladığı “Suudi bilimadamlarına göre kadınlar insan değil memeli hayvan” başlıklı parodi haber de Türkiye’de gerçek zannedilmiş, birçok haber sitesi tarafından kullanılmıştı.
Sabah gazetesinin 29 Aralık 2016 tarihli baskısında da yer alan haber hakkında bugün (2 Ocak) Okur Temsilcisi İbrahim Altay bir yazı kaleme alarak şu ifadeleri kullandı:
Gazetecinin haber kaynağını iyi tanıması, tabiri caizse sicilini bilmesi gerekiyor. Hiciv ya da sahte haber sitelerini tespit etmeli, bunlara karşı uyanık olmalı. Bu tarz haber kaynaklarına hiçbir şekilde itibar etmemeli. Umuyorum ki 2017, bu neviden 'haber'lerin Sabah gazetesinin sayfalarına sızamayacağı bir yıl olur.
Okur temsilcisinin yazısının yayınlandığı sıralarda, Sabah gazetesi internet sitesindeki haberi hala yayından kaldırmamıştı.