Haluk Bilginer’e ait olduğu sanılan cümleler ve hesaplar

Haluk Bilginer’e ait olduğu sanılan cümleler ve hesaplar

Yanlış Yanlış

Bulgular

Hesapları aratınca Twitter’da askıya alındığı görülebiliyor.

Hesapların arşiv linki taratıldığında, her iki hesabında farklı tarihte, farklı adlarla paylaşımlar yaptığı tespit edilebiliyor.

Kullanıcı adı “@halukbilginer_” olan hesap kullanıldığı dönem hakkında kısmına “parodi” olduğu bilgisini eklemiş.

Haluk Bilginer Teyit’e, ilgili cümlelerin hiçbirinin kendine ait olmadığını belirtti.

Haluk Bilginer’in kendi Twitter hesabı “@halukbilginer_”.

Bu içerik 2 yıldan daha eski tarihlidir.

Sosyal medyada yer alan ve gündeme ilişkin değerlendirmeler de içeren bazı açıklamaların Haluk Bilginer’e ait olduğu iddia edildi. Paylaşımlar, bu cümlelerin geçtiği ve iki farklı kullanıcı adına sahip Twitter hesaplarının ekran görüntülerini içeriyordu. 

haluk bilginer parodi hesap sc

Hesaplar Haluk Bilginer’e ait değil

İddiaların içerdiği “@_halukbilginer” ve “@HalukBilginerTV” kullanıcı adına sahip Twitter hesaplarını araştırdığımızda, hesaplardan birinin askıya alındığı, diğerinin de şu anda aktif olmadığını görüyoruz.

halukbilginer ekran

halukbilginer ekran1

Internet Web Archive üzerinde tarama yaptığımızda ise her iki hesabın da arşivlenmiş paylaşımlarına erişebiliyoruz. Kullanıcı adı “@_halukbilginer”  olan hesabın daha önce Canan Karatay adına da kullanıldığını arşiv linklerinde görmek mümkün

halukbilginer canan karatay

@HalukBilginerTV” kullanıcı adına sahip hesabın da farklı isimlerde de kullanıldığını arşivlerden tespit edebiliyoruz

halukbilginer arsiv

Haluk Bilginer adına açılan “@_halukbilginer” hesabının biyografi kısmında hesabın gerçek olmadığı ve “parodi” olduğu bilgisi de yer alıyormuş.

haluk bilginer parodi hesap

Cümleler de Bilginer’e ait değil

Teyit'in ulaştığı Haluk Bilginer de cümlelerin hiçbirini sarf etmediğini belirtti. Ayrıca, kullandığı resmi Twitter ve Instagram hesaplarını da Teyit’le paylaştı. 

Aynı isim ve görseller kullanılarak oluşturulan hesaplar, sosyal medya kullanıcılarını yanıltabiliyor.  Böyle durumlarda hesap açıklamalarını okumak, arşiv sitesinde o hesabın daha önce başka isimlerle kullanıp kullanılmadığını teyit etmek, hesabın oluşturulma tarihine göz atmak, o kişinin  resmi internet sayfasında yer alan sosyal medya ikonlarını izleyerek orijinal hesaplara ulaşmaya çalışmak gibi adımlar izlenebilir.